Oljor

Läkande doft för kropp och sinne

Eteriska oljor har sedan tidens begynnelse kopplats till fysiskt och emotionellt välbefinnande. Det finns flera tusen år gamla dokument som visar att oljor använts  vid balsamering, ritualer i tempel och som medicinsk behandling bland annat för att döda bakterier och virus.Även i bibeln finns mängder av referenser till oljor. Gattfossé, aromaterapins fader , började 1907 forska på oljor. 1937 kom hans bok där han berättar om hur lavendelolja  hjälpte till att läka hans svårt brännskadade händer. De senaste 20 åren har det forskats intensivt världen över för att öka kännedomen om oljorna och deras medicinska egenskaper.

Här kommer några ex. på egenskaper hos  Young Livings oljor som används i Regndroppstekniken, som du även kan prova på hemma.

Basilika: Lindrar vid magbesvär, mental trötthet och kramper i musklerna. Öppnar sinnet.

Citron: Stärker immunförsvaret, antiseptisk, kan användas som insektsmedel, tar bort vårtor, akne, blödande tandkött.

Cypress: Ökar cirkulationen, lindrar svullna leder, åderbråck och celluliter och ger en känsla av säkerhet.

Lavendel: Avslappnande, kan användas för rengöring av sår, blåmärken, irriterad hud,  brännskador.

Mejram: Lugnar andningen, lindrar migrän, kramp.

Oregano: Motverkar virus, balanserar matsmältningen.

Pepparmint: Kan hjälpa vid feber, illamående, huvudvärk, muskelvärk, bra för minnet.

Timjan: Uppiggande, mot hosta, stress, svaghet

Vid min oljeterapimassage använder jag mig av ovanstående oljor och en teknik som kallas Regndropsstekniken.

Regndroppstekniken är en metod med rötter  i Lakotaindianernas  helande ritualer och har sedan utvecklats av Gary Young i USA. Efter att ha träffat representanter från indianerna kombinerade han deras behandling av ryggraden med applikation av essentiella oljor. Genom att massera in oljorna på olika punkter på fötterna och längs med ryggraden behandlas fysiska och psykiska problem. Dessutom ger behandlingen en hel del njutning. Du känner dig skönt avstressad men samtidigt fylld med energi.

Tekniken är populär i USA sedan ett tiotal år tillbaka och börjar nu bli känd även i Sverige.

Essentiella oljor har en unik förmåga att tränga genom huden, ut i blodet och färdas genom kroppen på endast ett fåtal minuter. Oljorna består av vätskor destillerade från örter, blommor, träd, rötter, buskar, frön, frukt, kåda med mera. Destillationen sker med lågt tryck och låg temperatur, för att behålla örtens egenskap. Effekten av oljorna beror på att de har liknande energifrekvens som våra kroppar. Allt levande har en viss frekvens. Den helande energin frigörs genom de elektriska impulserna och kontakten mellan fingertopparna och kroppens reflexpunkter.

Välkommen att prova, jag lovar dig en skön avkopplande stund. Vad behandlingen för övrigt kan ge dig har mycket med dina egna obalanser att göra.  Massagen tar ca. 1 timma o. 15 min.

I Young Livings oljesortiment finns en produkt som på svenska kallas ”Det lilla husapoteket”, det är väldigt användbart i alla hem.

Det lilla husapotekt består av 7 st oljor, 3st rena oljor och 4 st blandade, citron, pepparmint, lavendel, PanAway, Joy, Peace Calming och Purification. Med dessa oljor kan du bl.a. få hjälp med acne, dålig andedräkt, blåmärken, cirkulationen, dålig lukt, eksem, fotsvamp, vårtor, förhårdnader, fästingar, halsont, humöret, insekter, klåda, lugna överaktiva barn, munsår, smärta, solbränna, spruckna läppar, sömn, inflammation i en tand, ärrbildningar och mycket, mycket mer.

Det låter helt otroligt, men ovanstående problem har jag själv eller nära vänner erfarenhet av och vi vet att det oftast fungerar.

Jag anordnar träffar om dessa produkter och berättar då mer om vad ni kan använda oljorna till och ni får också möjlighet att testa och lukta på oljorna.

Välkomna!

2016-04-19 © Majlis Carlsson